Workshops en voorlichting

 

Workshops worden ingezet om potentiële kandidaten te prikkelen voor een beroep in maritieme techniek. De workshops informeren over verschillende praktische werkzaamheden die verwijzen naar opleidingen en beroepen in de maritiem technische sector. Het niveau is vergelijkbaar met vmbo en entreeniveau en heeft een hoog informatief gehalte.

Uitermate geschikt voor

  • Werkzoekenden
  • Omscholers
  • Na het volgen van de workshop ontvangt de deelnemer namens Yacht Builders Academy een verklaring van deelname

 

DE BOOTBOXX

Uitermate geschikt als introductie van (maritieme) techniek bij

  • Primair onderwijs
  • Vmbo

Scheepsbetimmeringen Exterieur

De workshop Scheepsbetimmeringen exterieur van een jacht beschrijft het maken, onderhouden en repareren van houten interieurs en exterieurs. Daarbij worden voorbeelden gegeven van beschadigingen, gebreken en achterstallig onderhoud in het houten interieur en exterieur. Ontdek in deze workshop of scheepsinterieurbouwer in de jachtbouw een baan is die bij jou past.

Elektrische installaties

De workshop Elektrische installaties beschrijft de technische installaties in een jacht. Daarbij worden voorbeelden gegeven over het onderhoud, herkennen en repareren van elektrische installaties. Ontdek in deze workshop of elektromonteur in de jachtbouw een baan is die bij jou past.

Tuigen

De workshop Tuigen geeft een beeld van het tuigen van een zeiljacht. Daarbij worden voorbeelden gegeven over het herkennen, onderhoud en repareren van het tuig.

Ontdek in deze workshop of je je verder wilt verdiepen in de kennis van het tuigen van een jacht.

Aandrijftechnieken

De workshop Aandrijftechnieken geeft een beeld van de verschillende elektro- en verbrandingsmotoren in de maritieme jachtbouw. 


Ontdek of een baan als monteur in de maritieme techniek bij jou past.

Teakdekker

De workshop Teakdekker geeft een beeld van hoe je een teakdek op een jacht maakt. Daarbij worden voorbeelden gegeven over opbouwsystemen, toe te passen materialen en wat het beroep inhoud. Ontdek in deze workshop of het beroep teakdekker bij jou past.

Conserveren van metaal

De workshop Conserveren van metaal beschrijft het herkennen van schades onderhouden en repareren van metalen jachten. Daarbij worden voorbeelden gegeven van beschadigingen, gebreken en achterstallig onderhoud aan het metaal.

Ontdek in deze workshop of een baan als industrieel jachtspuiter bij jou past.

De BootBoxx

De BootBoxx is ontwikkeld om leerlingen al in het basisonderwijs en vmbo in aanraking te laten komen met scheeps- en jachtbouw. Wij willen de leerlingen laten ervaren wat Maritieme Techniek inhoudt en hoe leuk en uitdagend het is om in deze sector te werken!

De BootBoxx lessenserie neemt leerlingen mee in het bouwproces met als eindresultaat een geschilderd bootje. In groepjes van maximaal 3 werken ze aan de opdrachten en elke opdracht is uit te voeren in een lesuur. De school kan zelf de keuze maken om de opdrachten te becijferen en mee te laten tellen als schoolopdracht voor bijvoorbeeld het vak tekenen of techniek.

Composieten

De workshop Composieten geeft een beeld van hoe je een jacht met composieten maakt. Daarbij worden voorbeelden gegeven over opbouwsystemen, toe te passen materialen en wat het beroep inhoudt. Ontdek in deze workshop of het beroep composieten jachtbouwer bij jou past.

Zeilmaken

De workshop Zeilmaken geeft een beeld van wat dit beroep inhoudt. Daarbij worden voorbeelden gegeven over opslag, onderhoud en repareren van zeilen. Ontdek in deze workshop of het beroep zeilmaker bij jou past.

Kranen en opbokken

De Workshop Kranen en Opbokken geeft een beeld hoe je een jacht uit het water haalt, opbokt en afdekt.
Ontdek in deze workshop of de werkzaamheden bij jou passen.

MARITIEME TECHNIEK | SAMEN LEREN, WERKEN EN ONTWIKKELEN