HART VOOR MARITIEME TECHNIEK IN NEDERLAND

De innovaties in de scheeps- en jachtbouw volgen elkaar snel op. Met name voor Friese werkgevers in Maritieme Techniek is het lastig om vakmensen te vinden die klaar zijn voor de toekomst.

Yacht Builders Academy zet zich in om te voldoen aan de behoefte van het bedrijfsleven en klaar te zijn voor de toekomst. We doen dit met een uniek aanbod van Maritiem Technische opleidingen voor jongeren en een aanvullend cursusaanbod voor volwassenen. Onze opleidingen zijn samen met het bedrijfsleven ontwikkeld, zodat onze studenten precies leren wat in de praktijk nodig is. Daarnaast delen we onze kennis, ervaring en passie, zodat de jachtbouwbranche in Noordwest-Nederland blijft bloeien.

Meedoen? Meld u aan bij Yacht Builders Academy!

 

HOE KUNT U MEEDOEN?

U kunt uw stage- en werkplaatsen doorgeven aan Yacht Builders Academy. Biedt een student de kans om praktijkervaring op te doen en om enthousiast te worden voor het vak.
U kunt partner worden van Yacht Builders Academy. Dit betekent dat u mede vormgeeft aan de ontwikkeling van Yacht Builders Academy en mogelijk betrokken bent bij de ontwikkeling van lesstof.
U kunt seminars en andere activiteiten van Yacht Builders Academy bijwonen.

Overheid

Gemeente De Fryske Marren

De Fryske Marren is een gemeente in de provincie Friesland. Het gemeentehuis staat in Joure.

Gemeente Súdwest Fryslân

Súdwest-Fryslân is een gemeente in de Nederlandse provincie Friesland en is gelegen in de regio Zuidwest-Friesland. De gemeente heeft 84.167 inwoners en een oppervlakte van 841,56 km², onderverdeeld in 459,64 km² land en 381,92 km² water.

PROVINSJE FRYSLâN

De provinciale organisatie wil zoveel mogelijk meerwaarde opleveren voor Fryslân. Hoe doet zij dat? Waar staat en waar gáát de provinciale organisatie voor, en welke waarden en gedrag horen daarbij? Dit staat kernachtig verwoord in de organisatievisie van de provincie Fryslân. Deze visie geeft richting en inspiratie aan de manier van werken van de medewerkers en is daarmee een middel om de omgeving zo goed mogelijk te bedienen.

Onderwijs

CSG Bogerman

Firda

Maritiem College IJmuiden

Maritieme Academie Harlingen

Maritieme Academie Holland

Marne College

NHL Stenden Hogeschool

Nova College

ROC Deltion College

RSG Magister Alvinus

Technolab SWF

Ondernemers

A+O-Metalektro

AP Marine

Abma's Jachtwerf

Abma's Jachtwerf is een van de oudste dealers en sinds meerdere jaren ook de grootste dealer van de Benelux. Op de werf worden jaarlijks tientallen motoren ingebouwd. U kunt hier terecht voor nieuw, gebruikt en gereviseerd.

 

Altec Holding

Bmarine

Bonsink Yachtpainters

Bonsink Yacht Painters specialiseert zich al sinds 1982 als allround internationaal jachtschilder in de watersport. Door de jaren heen hebben de jachtschilders van Bonsink Yacht Painters zowel in het binnen- als het buitenland veel ervaring opgedaan in de jachtbouw. Of het nu gaat om een schip van 100 meter of van 5 meter, bij Jachtschildersbedrijf Bonsink Yacht Painters wordt u altijd op een snelle en correcte manier geholpen, all over the World!

C-Job

Onze engineers hebben een passie voor schepen. Zo ontwerpen wij altijd innovatieve en duurzame schepen, met designs die kwaliteit uitstralen. C-Job gelooft dat alleen door intensieve samenwerking met de opdrachtgever vooruitstrevende scheepsontwerpen en hoogwaardige engineeringsoplossingen tot stand komen. Ideeën en ambities van opdrachtgevers worden doorvertaald in praktische ontwerpen. C-Job’s schepen zijn altijd duurzaam en voorzien van de laatste technologieën.

DE KONING MARINE SERVICE BV

De Koninggroep is gespecialiseerd in straal-, spuit- en conserverings-werkzaamheden van hoogwaardige kwaliteit. De Koning heeft al meer dan 25 jaar wereldwijd een uitstekende reputatie als specialist in jachtschilderwerk.

De Stille Boot

Experts in Elektrisch Varen

De Vries Scheepsbouw Makkum

Bij De Vries Scheepsbouw in Makkum worden luxe motorjachten afgebouwd met maximale lengte van 120 meter. Naast nieuwbouw worden bij De Vries Scheepsbouw Makkum ook refits van Feadships uitgevoerd. Samen met zo’n 260 collega’s legt een ieder zich dagelijks vol passie toe op het leveren van het hoogst haalbare kwaliteitsniveau.

Dutches Yachts B.V.

Voor onderhoud aan uw schip, lakwerk van het interieur of de reling, voor Dutchess Yachts zijn dit veel voorkomende werkzaamheden. Onze jachtschilders hebben inmiddels meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van schilderen van exterieurs en interieurs van schepen. U kunt met uw schip van Aluminium, staal, hout of polyester met een lengte tot 20 meter bij ons terecht voor alle voorkomende behandelingen. Jaarlijks behandelen wij een 20-tal schepen voor zowel werven als particulieren.

Elzinga

De wereld is enorm veranderd sinds 1860. Dat jaar werd Elzinga opgericht door de toen 28-jarige Hotze Hille Elzinga. Alles was toen nog overzichtelijk, een man en zijn schildersbedrijf, beide vol ambacht. Maar de tijd heeft niet stilgestaan. De afgelopen anderhalve eeuw vonden er diverse uitbreidingen plaats en bleven we continu vernieuwen, groeien en innoveren. En ondanks dat bleven we herkenbaar als een echt familiebedrijf. Gedurende de opeenvolgende jaren kwamen er steeds meer divisies bij, wat resulteerde in diverse uitbereidingen van onze bedrijfsgebouwen. Er ontstonden prachtige intensieve samenwerkingen met veel klanten, waarvoor we vandaag de dag nog steeds met passie aan verschillende projecten voor werken. We blijven innoveren en benaderen commercieel de markt vanuit 7 divisies We doen er alles aan om constant het beste vakwerk op maat te kunnen blijven aanbieden. Dus, op naar de toekomst!

Fred Sterk

Gebroeders Van Enkhuizen

Wij bouwen jachten met eeuwigheidswaarde en beschikkend over ruime kennis op het gebied van motoren, onderhoud en nieuwbouw.

Goos Watersport

HEESEN Yachts

Heesen Yachts enjoys a reputation that sets it apart from the rest as a brand synonymous with high-quality shipbuilding and award-winning design. A yacht is a beautiful way to expand your horizons in glorious comfort. But when that yacht is a Heesen it can be so much more. Only a Heesen yacht can take you to the destinations of your dreams by pushing the boundaries of quality, performance and design and offer the high level of luxury service you are accustomed to in your daily life.

HISWA RECRON

HOOGHIEMSTRA BV

 Straal- en Coatingbedrijf Hooghiemstra BV, gevestigd in Uitwellingerga (Friesland), is een familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar actief is in het gritstralen (zandstralen) en coaten. Zij stralen en coaten alles en zijn gespecialiseerd in het stralen en coaten van uw boot, schip, jacht, tjalk, skûtsje of casco. Maar ook containers, constructies, vijzels, velgen, transportmiddelen of uw melkbus worden met zorg behandeld door het team van deskundige medewerkers.

Hoora Watersport

Icomia

KM Yachtbuilders

KM Yachtbuilders bv bouwt 20 jaar zeilschepen van 40 tot 100 voet te Makkum (FRL) geheel naar wens van de klant. Ze werkt veel samen met ontwerpers als Dykstra Naval Architects, Van de Stadt Design, Koopmans en bouwt ‘one-off’ jachten.

Koninklijke De Vries Scheepsbouw Aalsmeer

Koninklijke De Vries Scheepsbouw is met Feadship wereldwijd marktleider en heeft een internationale klantenkring. Toch liggen de wortels van ons familiebedrijf al meer dan honderd jaar stevig in de Aalsmeerder grond.

Kuipers Woudsend

LIDO2D3D

Lido2D3D biedt hoogwaardig tekenwerk aan jachtbouwers over de hele wereld. We zijn gespecialiseerd in gedetailleerde productietekeningen voor luxe jachten, in 2D en/of 3D. We leveren productietekeningen, assemblagetekeningen, CNC-files en visualisaties. Onze 3D laserscanner stelt ons in staat accurate metingen te doen van een schip of een ander object.

Miedema Sails

Nederlandse Jachtbouw Industrie | NJI

Netherlands Maritime Technology | NMT

Nordmare Engineering

Nordmare Engineering bv is een ingenieursbureau op het gebied van scheeps- en jachtbouw. Ons kantoor in Leek biedt plaats aan meerdere medewerkers die scheepsbouwkundige engineering en CAD ontwerp- en tekenwerk uitvoeren. Styling en vormdesign wordt door de yachtdesigner aangeleverd en wij werken vervolgens alle gegevens uit.

OOM | Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking

Ottenhome Heeg BV

We hebben een passie voor watersport en die passie dragen we graag aan u over. We verhuren en verkopen vanuit het watersportdorp Heeg, Friesland, een mooie vloot aan motor– en zeilboten en organiseren we met evenementen waar de watersport centraal staat. We doen dit al sinds 1984 elke dag met veel plezier die we terugzien in onze terugkerende gasten.

Paul Dijkstra Composites B.V.

PolyNautic

Roeiwerf Wiersma

Rolf de Jong Zeilmakerij

Royal van Lent

Situated on Kaag Island, Royal Van Lent yard has roots dating back to 1849. Yacht construction started in earnest eighty years ago when motor and sailing yachts were built out of wood. Royal Van Lent rapidly expanded into the construction of steel and aluminium, and is now solely dedicated to custom-built motoryachts. In addition to providing premium quality, Royal Van Lent takes great pride in maintaining a personal relationship with owners.
 

Studio Delta

Studio Delta is gespecialiseerd in naval architecture voor jachten en biedt haar diensten aan in het technisch design van tenders tot superjachten van <10 m tot 100 m +. De studio is gevestigd in de haven van Scheveningen en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de superjacht industrie, nationaal en internationaal.

Tecla Bodewes Shipyards

Thecla Bodewes Shipyards specialize in building lightweight inland navigation vessels, day-passenger ships, pushers, fishing cutters and low-profile coasters.

UK - De Vries Sails

Vereniging SZS

Visser Workum BV

Visser Workum BV is specialist op het gebied van in- en exterieurs voor de luxe jachtbouw.

Door uitgebreide vakkennis te combineren met de nieuwste 2D/3D scan- en freestechnieken leveren wij al bijna 50 jaar unieke producten die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

WSB FINISHING EQUIPMENT

WSB Finishing Equipment biedt producten en diensten aan op het vlak van voorbehandeling en oppervlaktebehandeling, lijm- en kitapplicaties maar ook systemen voor het transporteren van vloeistoffen.

Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg staan hierbij centraal. WSB werd meer dan 40 jaar geleden opgericht en is sindsdien in de Benelux marktleider met een sterke reputatie als het gaat om kwaliteit en service.

Wiefferink

Wurkjouwer

Yachtpaints, Equipments en Consultancy BV (YEC)

Younique Yachts

MARITIEME TECHNIEK | SAMEN LEREN, WERKEN EN ONTWIKKELEN