Hart voor de jachtbouw in Nederland

De innovaties in de scheeps- en jachtbouw volgen elkaar snel op. Met name voor Friese werkgevers in de scheeps- en jachtbouw is het lastig om vakmensen te vinden, die klaar zijn voor de toekomst.

De Yacht Builders Academy zet zich in om te voldoen aan de behoefte van het bedrijfsleven en klaar te zijn voor de toekomst. We doen dit met een uniek aanbod van jachtbouwopleidingen voor jongeren en een aanvullend cursusaanbod voor volwassenen. Onze opleidingen zijn samen met het bedrijfsleven ontwikkeld, zodat onze studenten precies leren wat in de praktijk nodig is. Daarnaast delen we onze kennis, ervaring en passie, zodat de jachtbouwbranche in Noordwest-Nederland blijft bloeien.

Meedoen? Meld u aan bij de Yacht Builders Academy!

Hoe kunt u meedoen?

  • U kunt uw stage- en werkplaatsen doorgeven aan de Yacht Builders Academy. Biedt een student de kans om praktijkervaring op te doen en om enthousiast te worden voor het vak.
  • U kunt partner worden in de Yacht Builders Academy. Dit betekent dat u mede vormgeeft aan de ontwikkeling van de Yacht Builders Academy en bijvoorbeeld betrokken bent bij de ontwikkeling van de lesstof.
  • U kunt seminars en andere activiteiten van de Yacht Builders Academy bijwonen.

WSB Finishing Equipment.

WSB Finishing Equipment biedt producten en diensten aan op het vlak van voorbehandeling en oppervlaktebehandeling, lijm- en kitapplicaties maar ook systemen voor het transporteren van vloeistoffen.

Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg staan hierbij centraal. WSB werd meer dan 40 jaar geleden opgericht en is sindsdien in de Benelux marktleider met een sterke reputatie als het gaat om kwaliteit en service.

Hooghiemstra bv Straal en Coatingbedrijf

Straal- en Coatingbedrijf Hooghiemstra BV, gevestigd in Uitwellingerga (Friesland), is een familiebedrijf dat al meer dan
30 jaar actief is in het gritstralen (zandstralen) en coaten. Zij stralen en coaten alles en zijn gespecialiseerd in het stralen en coaten van uw boot, schip, jacht, tjalk, skûtsje of casco. Maar ook containers, constructies, vijzels, velgen, transportmiddelen of uw melkbus worden met zorg behandeld door het team van deskundige medewerkers.

De Koning Marine Service b.v.

De Koninggroep is gespecialiseerd in straal-, spuit- en conserveringswerkzaamheden van hoogwaardige kwaliteit. De Koning heeft al meer dan 25 jaar wereldwijd een uitstekende reputatie als jachtschilderwerk specialist.

Provinsje Fryslan

De provinciale organisatie wil zoveel mogelijk meerwaarde opleveren voor Fryslân. Hoe doet zij dat? Waar staat en waar gáát de provinciale organisatie voor, en welke waarden en gedrag horen daarbij? Dit staat kernachtig verwoord in de organisatievisie van de provincie Fryslân. Deze visie geeft richting en inspiratie aan de manier van werken van de medewerkers en is daarmee een middel om de omgeving zo goed mogelijk te bedienen.

Icomia

The International Council of Marine Industry Associations - ICOMIA - is the international trade association representing the global marine industry since 1966.

ICOMIA brings together national marine industry associations in one global organisation and represents them at an international level, presenting a strong and united voice when dealing with issues challenging the industry.

ROC Nova College

Op het Nova College leer je meer dan alleen een beroep. We geven de student ook aandacht, zorgen dat de student zich thuis voelt. Geven hem/haar een plek waar het veilig is en waar, net als thuis, duidelijke regels gelden. We willen dat de student groeit en zich ontwikkelt, zelfvertrouwen krijgt, zelfstandig wordt, zichzelf leert kennen. Dat de student niet alleen de kennis en kunde van zijn/haar beroep eigen maakt, maar ook de juiste mentaliteit en houding ontwikkelt en begrijpt wat de samenleving verwacht.

Heesen

Heesen Yachts enjoys a reputation that sets it apart from the rest as a brand synonymous with high-quality shipbuilding and award-winning design. A yacht is a beautiful way to expand your horizons in glorious comfort. But when that yacht is a Heesen it can be so much more. Only a Heesen yacht can take you to the destinations of your dreams by pushing the boundaries of quality, performance and design and offer the high level of luxury service you are accustomed to in your daily life.

Maritieme Academie Harlingen

De Maritieme Academie Harlingen is een school voor maritiem en techniek. Met haar moderne schoolgebouw, twee nieuwe opleidingsschepen, een full mission binnenvaart simulator en een zeevaartsimulator beschikken zij over een up to date instrumentarium om vele jongeren een goede maritieme opleiding te geven. Naast Vmbo en Mbo onderwijs verzorgen zij ook maritieme contractonderwijs. Nieuw is onze opleiding Scheeps- en jachtbouw.

Royal Van Lent

Situated on Kaag Island, Royal Van Lent yard has roots dating back to 1849. Yacht construction started in earnest eighty years ago when motor and sailing yachts were built out of wood. Royal Van Lent rapidly expanded into the construction of steel and aluminium, and is now solely dedicated to custom-built motoryachts. In addition to providing premium quality, Royal Van Lent takes great pride in maintaining a personal relationship with owners.

De Vries Scheepsbouw Makkum B.V.

Bij De Vries Scheepsbouw in Makkum worden luxe motorjachten afgebouwd met maximale lengte van 120 meter. Naast nieuwbouw worden bij De Vries Scheepsbouw Makkum ook refits van Feadships uitgevoerd. Samen met zo’n 260 collega’s legt een ieder zich dagelijks vol passie toe op het leveren van het hoogst haalbare kwaliteitsniveau.

Hiswa

HISWA is al 80 jaar het keurmerk van de watersport. Watersporters doen het liefste zaken met een HISWA-bedrijf. HISWA-bedrijven geven watersporters de garantie voor onbezorgd vaarplezier. Of ze nu een boot huren, een ligplaats zoeken, hun jacht willen verkopen, of de behoefte hebben aan een zeilles of een reparatie. HISWA-bedrijven zijn vakkundig en betrouwbaar en hanteren de HISWA Algemene Voorwaarden.

Hoora Watersport

In Heeg, bruisend hart van het Friese merengebied, vindt u Hoora, bouwer en verhuurder van de bekende Hoora-valk, Motion 670 en Enduro sloep. Zij zijn een warm familiebedrijf dat er sinds jaar en dag voor zorgt dat u optimaal kunt genieten van zon, wind, water en … zeilen! Zij ontwikkelen en bouwen de boten zelf, met veel aandacht voor kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.

Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking

OOM is het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking. Bij OOM zijn een kleine 15.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. Daarmee is OOM een van de grootste opleidingsfondsen in Nederland.

AkzoNobel

AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren ze essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd.

Younique Yachts

Younique Yachts works on the basis of a deep understanding of what customers want, using this information to design, build and rebuild yachts. We have succeeded when they perform, look and feel exactly the way our customers want them to and are easy to handle.

De Fryske Marren

De Fryske Marren is een gemeente in de provincie Friesland. Het gemeentehuis staat in Joure.

Deltion College

Het Deltion College is een regionaal opleidingencentrum in de regio Zwolle voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie.

Gebroeders van Enkhuizen

Wij bouwen jachten met eeuwigheidswaarde en beschikkend over ruime kennis op het gebied van motoren, onderhoud en nieuwbouw.

RSG Magister Alvinus

De RSG Magister Alvinus is een openbare scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs, gevestigd in Sneek. De school biedt vmbo, havo, vwo, en gymnasium aan.

Altac Holding

Altac levert alles op het gebied van autolakken, professionele verf, spuitverven, industriële lakken, bootlakken, bouwverven en beschermingsproducten. Bij ons bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteitsmerken.

Thecla Bodewes Shipyards

Thecla Bodewes Shipyards specialize in building lightweight inland navigation vessels, day-passenger ships, pushers, fishing cutters and low-profile coasters.

ROC Friese Poort

ROC Friese Poort, MBO opleidingen voor jongeren en Bedrijfsopleidingen voor volwassenen.

Ottenhome Heeg

We hebben een passie voor watersport en die passie dragen we graag aan u over. We verhuren en verkopen vanuit het watersportdorp Heeg, Friesland, een mooie vloot aan motor– en zeilboten en organiseren we met evenementen waar de watersport centraal staat. We doen dit al sinds 1984 elke dag met veel plezier die we terugzien in onze terugkerende gasten.

Abma's Jachtwerf

Abma's Jachtwerf is een van de oudste en sinds meerdere jaren ook de grootste dealer van de Benelux. Op de werf worden jaarlijks tientallen motoren ingebouwd. U kunt bij hen terecht voor nieuw, gebruikt en gereviseerd.Netherlands Maritime Technology

In binnen- en buitenland is Netherlands Maritime Technology (NMT) dé toegangspoort tot en belangenbehartiger voor de Nederlandse maritiem-technologische sector. Onze 400+ leden, bestaande uit scheepswerven, maritieme toeleveranciers en dienstverleners vormen samen een hecht en succesvol netwerk.

NHL Hogeschool

NHL Hogeschool is een onderwijsinstelling voor het hoger onderwijs in Nederland. De hogeschool telt meer dan 10.000 studenten en ruim 1.000 medewerkers in Leeuwarden, Groningen, Zwolle en West-Terschelling.

Nederlandse jachtbouw industrie

De Nederlandse Jachtbouw Industrie (NJI) behartigt de specifieke belangen van ruim 180 aangesloten ondernemers in de jachtbouw. Meer specifiek gaat het om bedrijven die zich bezighouden met het (af)bouwen van casco’s, het bouwen van complete jachten en/of het verrichten van reparatiewerkzaamheden.

Marne College

Het Marne College is een open community waarin leerlingen en medewerkers met en van elkaar leren. Zij worden uitgedaagd om zichzelf, de gemeenschap waarvan zij deel uit maken en het onderwijs dat hierin vorm krijgt grensverleggend te ontdekken. Zij krijgen daarmee de basis die nodig is om zichzelf blijvend te ontwikkelen en vanuit hun eigen mogelijkheden en talent bij te dragen aan de wereld om ons heen. Daarbij is goed onderwijs voor iedereen als onderdeel van een breed vormingstraject het belangrijkste doel.

Kuipers Woudsend B.V.

Kennis, ervaring, vakmanschap, een efficiënte organisatie en een klantgerichte aanpak: Kuipers Woudsend staat al meer dan 50 jaar bekend als een gerenommeerde leverancier van hoogwaardige RVS producten voor de proces- en zuivelindustrie.

Bonsink Yacht Painters b.v.

Bonsink Yacht Painters heeft zich al sinds 1982 als allround internationaal jachtschilder gespecialiseerd in de watersport. Door de jaren heen hebben de jachtschilders van Bonsink Yacht Painters zowel in het binnen- als het buitenland veel ervaring opgedaan in de jachtbouw. Of het nu gaat om een schip van 100 meter of van 5 meter, bij Jachtschildersbedrijf Bonsink Yacht Painters wordt u altijd op een snelle en correcte manier geholpen, all over the World!

Savantis

Savantis staat voor het behoud en de vernieuwing van vakmanschap. Dat doen we door alle betrokken partijen op de arbeidsmarkt te ondersteunen en met elkaar te verbinden. Zo realiseren we de instroom en inzetbaarheid van medewerkers en zorgen we voor opleidingen die aansluiten bij de vraag van werkgevers. Als onderwijs, bedrijfsleven, brancheorganisaties en sociale partners goed met elkaar samenwerken, investeren we optimaal in de toekomst van kwalitatief vakmanschap.

CSG Bogerman

Csg Bogerman is een gemeenschap van jongeren en volwassenen die zich willen ontwikkelen met hoofd, hart en handen. De leerlingen ontdekken en verdiepen hun eigen vaardigheden en talenten en ontwikkelen zich tot volwaardige, kritisch denkende leden van de maatschappij.

Gemeente Súdwest-Fryslân

Súdwest-Fryslân is een gemeente in de Nederlandse provincie Friesland en is gelegen in de regio Zuidwest-Friesland. De gemeente heeft 84.167 inwoners en een oppervlakte van 841,56 km², onderverdeeld in 459,64 km² land en 381,92 km² water.

Maritieme Academie Holland

De Maritieme Academie Holland is hét samenwerkingsverband van maritieme opleidingen in Velsen, IJmuiden, Amsterdam, Sneek, Harlingen, Leeuwarden, Terschelling, Delfzijl en Urk.

Koninklijke De Vries Scheepsbouw

Koninklijke De Vries Scheepsbouw is met Feadship wereldwijd marktleider en heeft een internationale klantenkring. Toch liggen de wortels van ons familiebedrijf al meer dan honderd jaar stevig in de Aalsmeerder grond.

Maritiem College Ijmuiden

Het Maritiem College IJmuiden is een school voor waterratten en zeebonken. Voor jongeren die altijd in de buurt van water en schepen willen zijn. Wil jij een beroepsopleiding volgen in de binnenvaart? Wil je in een modern scholierenhuis wonen? Wil je varen op de Máxima, het modernste opleidingsschip van Europa? Of zit je al op het voortgezet onderwijs en ben je op zoek naar avontuur?
Dan biedt het Maritiem College IJmuiden jou een spetterende wereld van water!